ایمپلنت دندان
Contents
ایمپلنت دندان
ایمپلنت چیست و چگونه انجام می شود؟
به هر نوع وسیله ی خارجی که در بدن قرار میگیرد ایمپلنت دندان گفته میشود ایمپلنت های دندانی ابزاری از جنس تيتانیوم هستند. این پیچ ها در داخل استخوان شما قرار داده شده و جایگزین ریشه هاي دندانها میشوند وبعد از مدت زمانی بسته به اینکه در کدام فك ، كدام منطقه و با چه شرایطی قرارداده شدند با بدن شما یکپارچه میشوند وتوسط درمانهاي پروتزی روی آن یک روکشی شبیه تاج دندان طبیعی قرار میگیرد.
دکتر روزبه پهلوان متخصص جراحی دهان ، فک و صورت است. شما عزیزان می توانید جهت برقراری تماس با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید .
مطب تهران :02122026726
مطب دزفول :06142263822
کاربرد ایمپلنت دندان
یکی از مهم ترین کاربرد ایمپلنت دندان بازگرداندن وضعیت بیمار به شرایط طبیعی از نظر عملکرد ، راحتی ، زیبایی ، تکلم و سلامت دندان است .
کاربرد های ایمپلنت میتواند از حذف ساده یک دندان پوسیده غیر قابل نگهداری باشد تا جایگزینی چندین دندان از دست رفته را شامل شود .آنچه که درمان های ایمپلنت را این چنین جذاب و خاص کرده است توانایی آن در بازسازی نسوج از دست رفته حتی پس از بیماری ، آتروفی ، یا آسیب جدی به ساختار های نرم و سخت دهان و دندان می باشد.هر چند هر چه تعداد دندان ها و میزان نسوج از دست رفته فرون تر گردد انجام درمان پیچیده تر خواهد شود.از این رو تحقیقات مداوم ، وسایل شخصی طرح درمان ها ، طراحی ایمپلنت ها ، مواد و روش های کار در حال تکامل هستند تا امکان موفقیت قابل پیش بینی تری را خصوصاً در بیماران با مشکلات پیچیده تر فراهم آورند.
کاربرد ایمپلنت های دندانی به شکل روز افزونی در حال گسترش است.تنها در ایالات متحده بین سال های 1983 تا 2003 میلادی ، تعداد ایمپلنت های دندانی به کار برده شده تا دو برابر و بین سال های 2000 تا 2005 تا پنج برابر افزایش نشان می دهد .
مزایای جایگزینی تک دندان با ایمپلنت
• موفقیت بالا ( بیش از 97% در طول 10 سال )
• کاهش خطر بروز پوسیدگی در دندان های پایه
• کاهش نیاز به درمان اند و خطرات حاصل از شکست احتمالی آن در دندان های پایه
• امکان تمیز کردن راحت تر سطوح پروگزیمال دندان های مجاور
• بهبود زیبایی دندان های مجاور
• حفظ استخوان در محل بی دندانی
• کاهش خطر بروز حساسیت در دندان های مجاور به خاطر تراش نخوردن آن ها
• حالت روحی روانی مطلوب تر
• کاهش احتمال از دست دادن دندان های پایه
منظور از ایمپلنت تک چیست ؟
یک راه درمان برای جایگزینی تک دندان خلفی از دست رفته ایمپلنت است .به نظر می رسد راه ساده تر و طبیعی تر جایگزینی تک دندان ایمپلنت باشد نه آنکه دندان های کناری را برای ساخت بریج تراش داده و روکش کنیم .شاید مهمترین دلیل برای پیشنهاد درمان با بریج سادگی و سریع بودن ساخت آن باشد.
موفقیت بالای درمان ایمپلنت برای جایگزینی تک دندان این روش را به عنوان قابل پیش بینی ترین شیوه جایگزینی مطرح ساخته است .گزارشات درباره موفقیت ایمپلنت برای بازسازی تک دندان کشیده شده از تمامی طرح درمان های دیگر بیشتر بوده است.موفقیت درمان با ایمپلنت در حد 97% است که حتی از دیگر طرح درمان های پروتز های مبتنی بر ایمپلنت نیز بیشتر می باشد.
بهتر است قبل از تصمیم جهت درمان با ایمپلنت به خوبی از شیوه کار این نوع درمان آگاه شوید.توانایی بیمار جهت فهم هزینه درمان ، زمان و روش نگاهداری از ایمپلنت ها ضروری است و باید در طی ملاقات اولیه برای بیمار واضح و روشن شود.
مراقبت بعد از ایمپلنت دندان
• در دوره ی اولیه بعد از درمان جراحي در فواصل يك، دو و چهار هفته براساس نوع درمان ویزیت لازم است .
• بعد از این که پروتز ايمپلنت تحویل بیمار شد در فواصل شش ماه و یک سال و بعد از ان به صورت سالانه بیمار باید ویزیت شود و لازم است معاینه بالینی و معاینه رادیوگرافی برای بیمار صورت بگیرد .
• ایمپلنتهاي دنداني مانند دندانها نیازمند رعایت بهداشت مي باشند. علاوه بر روش های روتین روش های دیگری مانند استفاده از ابزاری مانند واترپیک که آب را با فشار بالا به شيار لثه اي اطراف ايمپلنت مي راند، و جرم گیری های دوره ای با سرقلمهاي خاص و متفاوت از انواع به كار رفته براي دندانهاي طبيعي، انجام شده و طول عمر ايمپلنتها را افزايش خواهد داد.
• علاوه بر ان چكاپ سالانه سبب شناخته شدن زودهنگام مشكلات شايع مثل تحليل استخوان، مشكلات پروتزي شده و از عوارض غير قابل بازگشت جلوگيري مي نمايد.
• بررسی دوره ای ایمپلنت توسط متخصص پروتز که ساخت ساختارهاي پروتزي( روكش ايمپلنت) را بر عهدا داشته است، انجام خواهد شد و در موارد لزوم ارجاع به متخصص جراح هم انجام خواهد شد .
• از لحاظ محدودیت غذایی محدودیت خاصی برای ایمپلنت در نظر گرفته نمی شود ولی بهتر است از وارد کردن فشار های غیر معقول حين جويدن به علت احتمال صدمه به فيكسچر (پايه ایمپلنت) و ساختار های پروتزي ، اجتناب شود.
سوال های متداول ایمپلنت دندان
آیا بعد از کشیدن دندان می توان بلافاصله ایمپلنت کرد ؟
بله ما تقریبا در اکثر بیمارانی که دندانهایشان را خارج میکنیم همزمان ایمپلنت را قرار میدهیم مگر اینکه یک پروسه عفونی فعال در محل داشته باشیم که شامل وجود چرک یا کیست و از این دسته موارد باشند یا میزان استخوان از دست رفته انقدر زیاد باشد که امکان برقراری ثبات اولیه برای ایمپلنت وجود نداشته باشد.
آیا سیگار کشیدن مانع درمان ایمپلنت دندان است ؟
سیگار کشیدن به هیچ عنوان مانع درمان ایمپلنت نیست .در گذشته پزشکان افراد سیگاری را کاندید مناسبی برای درمان ایمپلنت نمی دانستند و از انجام دادن ایمپلنت دندان برای این گونه افراد صرف نظر می کردند .افراد با مصرف سیگار اندک و متوسط می توانند ایمپلنت انجام دهند و منعی ندارند فقط باید از این نکته آگاه باشند که مصرف سیگار طول عمر ایمپلنت را کاهش می دهد و میزان تحلیل استخوان را افزایش می دهد.
عوارض سیگار در درمان ایمپلنت
• مصرف سیگار روی خونرسانی تاثیر می گذارد که در نتیجه منجر به تحلیل استخوان و تحلیل بافت لثه می شود و همین عامل می تواند مشکلاتی را برای ایمپلنت و سایر دندان ها ایجاد کند .
• درصد ناچیزی شکست درمان ایمپلنت به صورت طبیعی( با دلایل نامشخص ) اتفاق می افتد . در افراد سیگاری میزان شکست درمان افزایش پیدا می کند .
• در افراد سیگاری طول ماندگاری در موفقیت درمان ایمپلنت کاهش پیدا می کند.
• افرادی که میزان بالای مصرف سیگار دارند کاندید مناسبی برای ایمپلنت نیستند. به افراد سیگاری توصیه می شود حداقل تا دو هفته بعد از درمان ایمپلنت از مصرف سیگار خودداری کنند و همین عامل می تواند بهترین نقطه شروع برای تشویق ترک سیگار باشد.
• مصرف سیگار علاوه بر عوارض طولانی مدت در زمینه تحلیل لثه و تحلیل استخوان در اطراف دندان های طبیعی و ایمپلنت عوارض کوتاه مدتی دارد که به علت اختلال در خونرسانی عروق انتهایی اتفاق می افتد و اختلال در زمینه ترمیم زخم ایجاد می کند .
یکی از بیمارهای دکتر روزبه پهلوان
درمان ایمپلنت در بیمار ۵۰ ساله جهت جايگزيني دندانهاي از دست رفته , پيوند استخوان در نواحي ٤ پايين سمت راست و٧ پايين سمت چپ همزمان با كشيدن دندان ٧ پايين سمت چپ بعد از ٣ ماه
سایر مطالب
منتظر نظرات و انتقادات شما عزیزان هستیم .
- نشانی:تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، پلاک ۴۸، واحد ۱ شمالی
- شماره های تماس: 021-22665982